Синоптикът Петър Янков посочи, че през почивните дни слънчевото време отново ще

...
Синоптикът Петър Янков посочи, че през почивните дни слънчевото време отново ще
Коментари Харесай

Топ синоптик предупреди за нов мор

Синоптикът Петър Янков посочи, че през почивните дни слънчевото време още веднъж ще се завърне с температури сред 29 и 35 градуса. През идната седмица температурите още веднъж ще стартират да се повишават, стана ясно още от думите му.

Температурите по високите елементи на планините ще бъдат сред 9 и 11 градуса.
-->
" Това са най-високите температури за обитаемоте места по високите елементи за зимния интервал, тъй че връхното яке ще бъде нужен аксесоар. Ще има слънце и няма да има превалявания ", добави Янков пред Bulgaria ON AIR.

Той разяснява климатичните промени и как те въздействат върху времето, на което сме очевидци.

" Водят се непрестанно разногласия за въздействието на човешката активност върху стоплянето. Разбира се, тя заема второстепенно значение. Имат значение някои геофизичните промени ", изясни той и даде образец с това, че се следи покачване на вулканичната активност, което е фактор за чувствително повишаване на температурата на морската вода и топене на ледниците.

Янков акцентира, че климатичните промени въздействат директно върху популацията на планетата.

" 47% от общото население на Земята е концентрирано в дребните мегаполиси, какъвто е и София, с жители над 1 млн. души. Стремглаво се усилва популацията – 10 милиарда души се чака да доближи популацията на планетата до 2050 година. Така че проблемите и климатичните промени въздействат върху нашите най-съществени задания за развиването на нашето общество ", сподели Петър Янков

Според него планетата ще се нуждае от постоянни източници на сила и запазване на околната среда.

" Променя се климатът на Балканите, стоплянето се демонстрира в увеличение на проливните превалявания и внезапни температурни контрасти – по-топло и изсъхнало време се редува с влажни интервали. На Балканите имаме идеални условия за основаване на нови изкуствени водоеми, които да контролират оттока на реките против наводнения, само че и за събирането питейна вода ", сподели още синоптикът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР